Składniki

  • 1 opakowanie ciasta kruchego niesłodzonego TABLIER BLANC
  • 3 gruszki
  • 1 opakowanie sera Camembert de Pays LES CROISES
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich TABLIER BLANC
  • 4 łyżek octu balsamicznego RUSTICA
  • 2 łyżki miodu gryczanego NID D’ABEILLE
  • 2 garści rukoli

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.
  2. Ser brie pokroić w plasterki.
  3. Ciasto kruche ułożyć na blaszce, nakłuć widelcem i piec przez 10 minut.  W tym czasie, obrać gruszki, wyciąć gniazda nasienne i każdy owoc pokroić w ósemki.
  4. Gruszki, ocet balsamiczny i miód smażyć na wolnym ogniu przez 5 minut cały czas przewracając gruszki, aż delikatnie zmiękną.
  5. Na upieczonym spodzie ułożyć na przemian gruszki i ser.
  6. Posypać orzechami, wstawić do piekarnika na kolejne 5 minut.
  7. Podawać z rukolą.