Jajka ugotować na twardo. Ugotowana jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtka. Do żółtek dodać suszone pomidory, kozi ser, majonez, zioła prowansalskie i zmiksować na jednolitą masę. Przyprawić solą. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i faszerować nią połówki białek. Przyprawić pieprzem i udekorować świeżym tymiankiem. […]
Łososia skropić cytryną, oliwą, oprószyć delikatnie solą i upiec. Jajka ugotować na twardo. Paluszki krabowe pokroić w plasterki. Salatę lodową umyć i poszarpać na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe pokroić na mniejsze kawałki. Na talerzu ułożyć sałatę lodową. Na to ogórki, kawałki upieczonego łososia, paluszki krabowe i ćwiartki jajek. Skropić cytryną. Czosnek zetrzeć na tarce. Dodać […]
Makaron ryżowy ugotować według instrukcji na opakowaniu. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paluszki krabowe pokroić w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Koperek drobno posiekać. Dodać majonez i jogurt naturalny. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. […]
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Za pomocą pędzelka wysmarować kokilki oliwą. Na spód kokilek wyłożyć cheddar i po jednym plasterku szynki. Do każdej kokilki wbić po dwa białka. Na wierzch ułożyć oliwki i pomidorki. Piec 10 minut. Po tym czasie dodać żółtka i piec około 3 minut. Upieczone jajka posypać serem Grana Padano, dodać po […]
Ser żółty zetrzeć na tarce. Fasolę, kukurydzę i ananasy odsączyć z zalewy. Por drobno posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Do przygotowanych składników dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Udekorować natką pietruszki. […]
Ryż ugotować. Ogórki obrać, przekroić na pól i wydrążyć pestki, pokroić w kostkę. Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce. Dodać majonez i jogurt. Wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin, żeby smaki […]
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Piec paprykę w całości około 20 minut aż skórka zacznie robić się czarna. Po tym czasie paprykę przełożyć do szklanej lub metalowej miski i przykryć talerzykiem, odstawić na 15 minut. Po tym czasie paprykę obrać ze skóry i pozbawić gniazda nasiennego. Obraną paprykę drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, ugotowane […]
Suszone owoce wypłukać, przełożyć do dużego garnka zalać wodą, dodać cynamon, goździki, anyż i wanilię. Odstawić na 3 godziny. Po tym czasie dodać skórkę otartą z cytryny i pomarańczy, oraz miąższ. Kompot zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 30 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu dodać miód do smaku. Kompot podawać gorący lub zimny, według […]
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera ugotować do miękkości. Odstawić do ostudzenia. W osobnym garnku ugotować buraczki. Ugotować jajka na twardo Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kostkę. Jajka również obrać i pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do dużej miski. Jabłko obrać i pokroić w kostkę, ogórki kiszone również pokroić w kostkę. Filety śledziowe odsączyć z […]
Łososia pokroić na plastry i ułożyć na dużym talerzu. Ogórka kiszonego, cebulę oraz szczypiorek drobno posiekać. Posypać łososia. Łososia skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, przyprawić świeżo mielonym pieprzem. […]
Materiały zawarte w katalogu dotyczą napojów alkoholowych i są skierowane wyłącznie do osób, które ukończyły 18 lat.
Potwierdzam swoją pełnoletność oraz wyrażam zgodę na przeglądanie i zapoznawanie się z informacjami handlowymi związanymi z alkoholem.
Cenimy państwa prywatność
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.