Składniki

  • 4 jajka POLSKA KURKA
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej SAINT-AZAY
  • garść pomidorków koktajlowych
  • kilka oliwek
  • 50 g startego cheddara LES CROISES
  • odrobina startego Grana Padano LES CROISES
  • pieprz
  • świeży tymianek
  • oliwa z oliwek RUSTICA

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
  2. Za pomocą pędzelka wysmarować kokilki oliwą.
  3. Na spód kokilek wyłożyć cheddar i po jednym plasterku szynki. Do każdej kokilki wbić po dwa białka. Na wierzch ułożyć oliwki i pomidorki.
  4. Piec 10 minut. Po tym czasie dodać żółtka i piec około 3 minut. Upieczone jajka posypać serem Grana Padano, dodać po kolejnym plasterku szynki i udekorować świeżym tymiankiem. Przyprawić pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.