Składniki

  • 200 g filetów śledziowych z oleju RONDE DES MERS
  • 1 papryka czerwona
  • 3 jajka KWINTESENCJA SMAKU
  • 1 szalotka
  • garść grzybków marynowanych
  • 1 łyżka kaparów RUSTICA
  • 1 ogórek kiszony
  • natka pietruszki
  Składniki na sos:
  • 1 łyżka musztardy dijon RUSTICA
  • 1 łyżka miodu KWINTESENCJA SMAKU
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 1/2 słodkiej papryki RUSTICA
  • 1/2 ostrej papryki RUSTICA
  • sól

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Piec paprykę w całości około 20 minut aż skórka zacznie robić się czarna. Po tym czasie paprykę przełożyć do szklanej lub metalowej miski i przykryć talerzykiem, odstawić na 15 minut. Po tym czasie paprykę obrać ze skóry i pozbawić gniazda nasiennego. Obraną paprykę drobno pokroić.
  2. Jajka ugotować na twardo, ugotowane jajka drobno pokroić. Filety śledziowe, szalotkę, grzyby, oraz ogórka również drobno pokroić. Dodać odsączone z zalewy kapary.  Kilka listków natki pietruszki drobno posiekać, a kilka zostawić do dekoracji.
  3. Przygotować sos: wymieszać wszystkie składniki, w razie potrzeby doprawić. Sos wymieszać z pozostałymi składnikami. Przełożyć do małych słoiczków, lub miseczek, żeby utworzyć mini porcje. Każdą porcję udekorować natką pietruszki.
  4. Tatar podawać schłodzony z dodatkiem ulubionego pieczywa.