Składniki

  • 200 g sera feta LES CROISES
  • 125 g sera mozzarella LES CROISES
  • 1 mały słoik pieczarek marynowanych RUSTICA
  • 1 szklanka czarnych oliwek bez pestek RUSTICA
  • 1 szklanka korniszonów RUSTICA
  • około 8 sztuk suszonych pomidorów w oleju RUSTICA
  • 1 mały słoiczek czosnku marynowanego RUSTICA
  • 100 g płatków migdałowych TABLIER BLANC
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii RUSTICA
  • 1 łyżeczka suszonego oregano RUSTICA
  • kilka listów świeżej bazylii do dekoracji
  Składniki na sos:
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon RUSTICA
  • 2 łyżki soku z cytryny RUSTICA
  • 1 łyżka miodu NID D'ABEILLE
  • 100 ml oliwy z oliwek RUSTICA
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów, odłożyć do ostudzenia.
  2. Do miski wrzucić pokrojony w kostkę ser mozzarella i feta.
  3. Dodać odsączone z zalewy i przekrojone na pół oliwki, marynowany czosnek pokrojony w plasterki, pieczarki przekrojone na ćwiartki, małe ogórki konserwowe przekrojone na pół i suszone pomidory pokrojone w plasterki.
  4. Dodać bazylię, oregano, oraz ostudzone płatki migdałów, wymieszać.