Składniki

  • 1 kostka warzywna RUSTICA
  • 4 łyżeczki żelatyny TABLIER BLANC
  • 2 filety z pstrąga bez skóry
  • 1 marchewka
  • 100 g kukurydzy z puszki NOTRE JARDIN
  • 100 g groszku z puszki
  • 1 jajko na twardo
  • 1 łyżka rodzynek TABLIER BLANC
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

  1. Kostkę bulionową rozpuścić w 500 ml wody i zagotować. W bulionie ugotować obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Kiedy marchewka będzie już miękka, dorzucić oczyszczone filety rybne i gotować około 2 minut. Przelać bulion przez sitko, oddzielając marchewkę i rybę od bulionu.
  2. Żelatynę  namoczyć w 100 ml zimnej wody i odłożyć do napęcznienia. Po 5 minutach,  do żelatyny dolewać partiami gorący bulion, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny.
  3. W trzech małych filiżankach ułożyć plasterki jajka, marchewki, rodzynki, kukurydzę, groszek, natkę pietruszki i kawałki ryby.  Zalać delikatnie bulionem wymieszanym z żelatyną. Wystudzić, a następnie przełożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
  4. Gotowe tymbaliki wyjąć z filiżanek. Serwować z sokiem z cytryny.