Składniki

  • 30 pierników w lukrze P'TIT DELI
  • 1 pomarańcza
  • 500 ml śmietany 36%
  • filiżanka mocnej kawy
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu RUSTICA
  • 3 łyżki kakao EQUADOR

Sposób przygotowania

  1. Pomarańczę dokładnie wyszorować i sparzyć. Zetrzeć skórkę. Pomarańczę wyfiletować.
  2. Skórkę pomarańczową dodać do śmietany, dodać cukier puder i ubić.
  3. Kakao wymieszać z cynamonem.
  4. Przygotować 3 pucharki. Na dno każdego pokruszyć warstwę pierniczków. Polać warstwą kawy. Na pierniczki wyłożyć warstwę bitej śmietany. Śmietanę oprószyć kakao z cynamonem. Następnie wyfiletowane pomarańcze rozdzielić na 3 części i rozłożyć w pucharkach. Powtarzać warstwy pierniczków, kawy, śmietany i kakao aż do zapełnienia całych pucharków. Wierzch każdego deseru ozdobić jednym pierniczkiem.