Składniki:
- 200 g sera feta LES CROISES
- 125 g sera mozzarella LES CROISES
- 1 mały słoik pieczarek marynowanych RUSTICA
- 1 szklanka czarnych oliwek bez pestek RUSTICA
- 1 szklanka korniszonów RUSTICA
- około 8 sztuk suszonych pomidorów w oleju RUSTICA
- 1 mały słoiczek czosnku marynowanego RUSTICA
- 100 g płatków migdałowych TABLIER BLANC
- 1 łyżeczka suszonej bazylii RUSTICA
- 1 łyżeczka suszonego oregano RUSTICA
- kilka listów świeżej bazylii do dekoracji
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka musztardy Dijon RUSTICA
- 2 łyżki soku z cytryny RUSTICA
- 1 łyżka miodu NID D'ABEILLE
- 100 ml oliwy z oliwek RUSTICA
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów, odłożyć do ostudzenia.
- Do miski wrzucić pokrojony w kostkę ser mozzarella i feta.
- Dodać odsączone z zalewy i przekrojone na pół oliwki, marynowany czosnek pokrojony w plasterki, pieczarki przekrojone na ćwiartki, małe ogórki konserwowe przekrojone na pół i suszone pomidory pokrojone w plasterki.
- Dodać bazylię, oregano, oraz ostudzone płatki migdałów, wymieszać.