Składniki

  • 200 g mieszanki sałat
  • 400 g łososia wędzonego na gorąco RONDE DES MERS
  • 8 plasterków boczku TRADILEGE
  • 4 jajka POLSKA KURKA
  • 1 czerwona cebula
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 awokado
  • 100 g sera gorgonzola LES CROISES
  • sok z cytryny
  Dressing:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 2 łyżki octu balsamicznego z Modeny RUSTICA
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon RUSTICA
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  1. Łososia oddzielić od skóry.
  2. Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na chrupiąco na rozgrzanej patelni.
  3. Jajka ugotować na półtwardo.
  4. Wymieszać wszystkie składniki dressingu razem i przyprawić.
  5. Awokado pokroić w plasterki i skropić cytryną.
  6. Pomidorki przekroić na pół. Ser pokroić w kostkę.
  7. Na dużym półmisku ułożyć mix sałat, oraz wszystkie przygotowane wcześniej składniki. Skropić dressingiem i podawać.