Składniki:
				
			- 1 bakłażan
 - 1 duża cebula
 - oliwa z oliwek Rustica (ok. 6 łyżek)
 - 3 ząbki czosnku
 - 250 g pieczarek
 - 1/4 łyżeczki płatków chilli
 - 2 żółte papryki
 - 2 cukinie
 - 1 puszka pomidorów Notre Jardin
 - 4 gałązki świeżego tymianku
 - 2 garści świeżej bazylii
 - sól Rustica
 - pieprz Rustica
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Bakłażana, cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki przekroić na 4, czosnek pokroić w plasterki, a cebulę drobno posiekać.
 - W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę. Podsmażyć na niej bakłażana oraz cebulę, przyprawić solą i pieprzem, po chwili dodać czosnek i podsmażać jeszcze około minuty. Odłożyć do miski.
 - W tym samym garnku podsmażyć pieczarki z płatkami chilli, odłożyć do miski z bakłażanem.
 - Następnie podsmażyć cukinię z papryką. Gdyby była taka potrzeba dolać oliwy. Gdy cukinia i papryka będą już zarumienione, dodać do nich podsmażony wcześniej bakłażan i pieczarki.
 - Dodać pomidory i gałązki tymianku. Dobrze wszystko wymieszać, doprowadzić do wrzenia i dusić około 15-20 minut.
 - Po tym czasie zdjąć potrawę z ognia, usunąć tymianek, dodać posiekaną bazylię, w razie potrzeby doprawić do smaku.