Składniki

  • 3 pomidory
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielona papryka
  • 15 sztuk czarnych oliwek Rustica
  • 18 dag sera feta Les Croises
  • 100 ml oliwy z oliwek Rustica
  • 2 łyżki octu winnego Rustica
  • natka pietruszki
  • sól Rustica
  • pieprz Rustica
  • oregano

Sposób przygotowania

  1. Pomidory pokroić w grubą kostkę, obranego ogórka w półplasterki. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę o boku 5 mm.  Dodać oliwki i pokrojoną natkę. Cebulę obrać i  pokroić w talarki, dodać do sałatki.
  2. Z oliwy i octu winnego przygotować winegret, doprawić solą, pieprzem i oregano. Winegret dodać do sałatki i wymieszać.  Posypać pokruszonym serem feta.