Składniki

  • 1 opakowanie gnocchi bez glutenu CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów NOTRE JARDIN
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich RUSTICA
  • 4 łyżki śmietanki 30 %
  • 1 i 1/2 szklanki pomidorków koktajlowych
  • 150 g mozarelli LES CROISES
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia

Sposób przygotowania

  1. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać plasterki czosnku i smażyć około 1 minuty, dodać pomidory i przyprawy. Gotować pod przykryciem około 10 minut, aż sos stanie się gęsty i bardziej jednolity.
  2. Do naczynia żaroodpornego wlać połowę sosu pomidorowego i dodać śmietankę. wymieszać.
  3. Gnocchi przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
  4. Gnocchi wyłożyć na sos pomidorowy, na to ułożyć pomidorki koktajlowe. Polać pozostałym sosem pomidorowym.  Na wierzchu ułożyć plastry mozarelli.
  5. Piec około 12 minut w temperaturze 200 stopni. Udekorować listkami bazylii. Podawać z ulubionymi warzywami.