Składniki:
- 30 pierników w lukrze P'TIT DELI
- 1 pomarańcza
- 500 ml śmietany 36%
- filiżanka mocnej kawy
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 1/2 łyżeczki cynamonu RUSTICA
- 3 łyżki kakao EQUADOR
Sposób przygotowania:
- Pomarańczę dokładnie wyszorować i sparzyć. Zetrzeć skórkę. Pomarańczę wyfiletować.
- Skórkę pomarańczową dodać do śmietany, dodać cukier puder i ubić.
- Kakao wymieszać z cynamonem.
- Przygotować 3 pucharki. Na dno każdego pokruszyć warstwę pierniczków. Polać warstwą kawy. Na pierniczki wyłożyć warstwę bitej śmietany. Śmietanę oprószyć kakao z cynamonem. Następnie wyfiletowane pomarańcze rozdzielić na 3 części i rozłożyć w pucharkach. Powtarzać warstwy pierniczków, kawy, śmietany i kakao aż do zapełnienia całych pucharków. Wierzch każdego deseru ozdobić jednym pierniczkiem.