Składniki:
				
			- ½ op. (125g) makaronu jajecznego typu noodle w stylu chińskim Tables du Monde
 - 1 duża (pojedyncza) pierś z kurczaka
 - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
 - 1 łyżka oleju rzepakowego Rustica
 - 1 marchewka
 - ½ małego pora
 - kawałek papryczki chili
 - 1 ząbek czosnku
 - 2-3 łyżki sosu sojowego Tables du Monde
 - 1 łyżeczka sezamu Tablier Blanc
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę – przełożyć mięso do miski i oprószyć mąką ziemniaczaną.
 - Oczyszczoną marchewkę pokroić w cieniutkie słupki, a pora w ukośne plasterki. Papryczkę chili drobniutko posiekać (z pesteczkami lub bez jeśli wolimy łagodniejszy smak).
 - Czosnek drobno utrzeć, lub przecisnąć przez praskę. Sezam wrzucić na rozgrzaną, suchą patelnię i często mieszając delikatnie podprażyć na złoty kolor.
 - Makaron jajeczny ugotować w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu).
 - W międzyczasie rozgrzać olej w woku (lub na patelni o wysokich ściankach). Włożyć kawałki kurczaka i smażyć (ok. 2 min.) aż mięso się zetnie ze wszystkich stron.
 - Zmniejszyć ogień, wrzucić do woka czosnek, pora, marchewkę i papryczkę chili – cały czas mieszając, krótko przesmażyć (ok. 30 sekund), a następnie wlać sos sojowy – zagotować.
 - Zdjąć z ognia, dodać makaron, posypać uprażonym sezamem – wymieszać. Podawać od razu.