- 4
- 45 minut
Składniki:
- 1 opakowanie gnocchi bezglutenowego Chaque Jour Sans Gluten
- 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 szklanki pomidorków koktajlowych
- ½ łyżeczki płatków chilli
- 1 łyżeczka oregano Rustica
- 150 g chorizo Saint-Azay
- 125 g mozzarelli Les Croises
- listki bazylii
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
- Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, chorizo w plasterki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć: pomidorki koktajlowe, paprykę czerwoną, i cebulę czerwoną.
- Przyprawić oregano, płatkami chili, solą i pieprzem.
- Piec około 15 minut.
- Po tym czasie do dania dodać plasterki chorizo i gnocchi. Wymieszać na wierzchu ułożyć mozzarellę. Piec kolejne 20 minut.
- Po tym czasie wyjąć danie z piekarnika, udekorować świeżą bazylią.