Składniki

  • 5 średnich parzonych białych kiełbasek
  • opakowanie ciasta francuskiego TABLIER BLANC
  • mały słoiczek musztardy francuskiej RUSTICA
  • 1 jajko WIODĄCA MARKA
  • kminek
  • sezam
  • czarnuszka
  • mix sałat NOTRE JARDIN

Sposób przygotowania

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 10 równych prostokątów. Każdy prostokąt posmarować musztardą francuską.
  2. Białe kiełbasy przekroić w poprzek na pół.
  3. Połówki kiełbasek zawinąć w kawałki ciasta, zlepiając brzegi.
  4. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Posmarować jajkiem rozmieszanym z odrobiną wody. Posypać sezamem, czarnuszką i kminkiem.
  6. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
  7. Serwować gorące.