Składniki:
- 1 szklanka soczewicy NOTRE JARDIN
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 425 g pomidorów z puszki
- 1 litr bulionu (warzywnego lub drobiowego)
- 1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej RUSTICA
- 150 g kiełbasy chorizo hiszpańskie SAINT AZAY
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergin BIO VILLAGE
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i zeszklić na niej posiekaną cebulę, czosnek.
- Dodać 100 g kiełbasy chorizo i wszystko lekko podsmażyć.
- Dodać soczewicę, pomidory z puszki oraz paprykę mieloną ostrą – dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i zalać gorącym bulionem.
- Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż soczewica będzie miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę posypaną pozostałą kiełbasą chorizo.