Składniki:
				
			- 1 szklanka soczewicy NOTRE JARDIN
 - 1 cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - 425 g pomidorów z puszki
 - 1 litr bulionu (warzywnego lub drobiowego)
 - 1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej RUSTICA
 - 150 g kiełbasy chorizo hiszpańskie SAINT AZAY
 - 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergin BIO VILLAGE
 - sól i pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i zeszklić na niej posiekaną cebulę, czosnek.
 - Dodać 100 g kiełbasy chorizo i wszystko lekko podsmażyć.
 - Dodać soczewicę, pomidory z puszki oraz paprykę mieloną ostrą – dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i zalać gorącym bulionem.
 - Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż soczewica będzie miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę posypaną pozostałą kiełbasą chorizo.