Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica Wiodącej Marki
  • 1 łyżka masła
  • 1 puszka cieciorki Notre Jardin Wiodącej Marki
  • ¼  cebuli
  • 2 pędy selera naciowego
  • 2 szklanki wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego Rustica Wiodącej Marki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Turini Wiodącej Marki
  • 2 łyżeczki oregano Rustica Wiodącej Marki
  • ½ szklanki makaronu świderki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Cebulę obrać i posiekać. Seler naciowy pokroić w cienkie plasterki. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
  2. Do garnka wlać oliwę, dodać masło, zeszklić cebulę i seler naciowy –  ok. 3 minut często mieszając.
  3. Dodać kawałki kurczaka i przysmażamy cały czas mieszając – kolejne 2 minuty.
  4. Dodać koncentrat, oregano, wodę, bulion warzywny, ciecierzycę, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem 5 minut, dodać makaron i gotować bez przykrycia zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaronu. Gotową zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Serwować z łyżką zielonego pesto.