- 4
- 60 minut
- 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- 3 ziemniaki
- 1 laska selera naciowego
- 1,5 litra bulionu drobiowego
- 400 g fasoli z puszki NOTRE JARDIN
- 2 ugotowane piersi z kurczaka
- 150 g świeżego jarmużu
- sól, pieprz RUSTICA
- garść natki pietruszki
- 8 łyżek startego sera Grana Padano LES CROISES
1.W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut, dodać posiekany czosnek i smażyć kolejną minutę.
2. Dodać kawałki marchewki, seler naciowy, oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę podsmażyć i zalać bulionem. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
3. Dodać fasolę odsączoną z zalewy i gotować 5 minut. W międzyczasie z jarmużu odciąć zdrewniałe części i pokroić go na mniejsze kawałki. Do zupy dodać posiekany jarmuż. Ugotowaną pierś z kurczaka, rozdrobnić za pomocą dwóch widelców i dodać do zupy.
4. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Podawać z natką pietruszki, tartym serem oraz ulubionym pieczywem.