Składniki

  • 2 puszki fasoli czerwonej NOTRE JARDIN
  • 1/2 szklanki napoju na basie owsa NAT&VIE
  • 2 garści orzechów laskowych TABLIER BLANC
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4-5 łyżek kakao
  • 4-5 łyżek syropu klonowego TABLES DU MONDE
  • szczypta cynamonu RUSTICA
  • 2 łyżek soku z cytryny
Dodatkowo:
  • gorzka czekolada  EQUADOR
  • ziarenka granatu
  • orzechy laskowe

Sposób przygotowania

  1. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
  2. Fasolę z puszki dokładnie wypłukać i odsączyć na sicie.
  3. Do miski blendera przełożyć fasolę, orzechy, kakao, cynamon i sok z cytryny.
  4. Blendować do rozdrobnienia składników.
  5. Następnie dodać olej kokosowy, oraz syrop klonowy i ponownie zmiksować.
  6. Stopniowo dodawać napój owsiany, do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dodać więcej mleka. Mus może być lekko lejący, ale zgęstnieje jeszcze w lodówce.
  7. Spróbować i w razie potrzeby doprawić wg własnego smaku.
  8. Mus przełożyć do szklanych słoiczków i odstawić na kilka godzin do lodówki.
  9. Gotowe porcje udekorować wiórkami tartej czekolady, ziarenkami granatu, oraz orzechami laskowymi.