Ciasto jabłkowo-migdałowe bezglutenowe

  • 6
  • 70 minut
Składniki:

Suche składniki:

  • 2 szklanki mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Tablier Blanc
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej Tablier Blanc
  • ½ łyżeczki soli Rustica
  • ½ łyżeczki cynamonu Rustica

Mokre składniki:

  • 3 jajka Polska Kurka
  • ½ szklanki syropu klonowego Tables du Monde
  • 3 łyżki oleju kokosowego NAT&VIE (roztopionego i ostudzonego)
  • 1 laska wanilii
  • Dodatkowo: 1 jabłko (pokrojone w plasterki)
  • Masło do wysmarowania blachy
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Dno tortownicy o średnicy ok. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem.
  2. Wymieszać suche składniki razem, pozbywając się grudek.
  3. Jajka, syrop klonowy oraz olej kokosowy wymieszać razem. Dodać ziarenka wanilii i ponownie wymieszać.
  4. Dodać mokre składniki do suchych i wymieszać tylko do połączenia. Dodać plasterki jabłek i krótko wymieszać.  Masę wyłożyć na przygotowaną wcześniej formę.
  5. Piec 60 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić na 5 minut. Następnie wyjąc z formy i odstawić do ostudzenia na 50 minut.

Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek