- 2
- 20 minut
Składniki:
- 400 g makaronu penne TURINI
- 3 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
- 3 ząbki czosnku
- 400 g pieczarek
- 300 g świeżego szpinaku
- ½ szklanki bulionu warzywnego
- sól, pieprz RUSTICA
- ser Grana Padano LES CROISES
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente.
2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać plasterki pieczarek i smażyć kilka minut aż zarumienią się z obu stron. Dodać bulion i smażyć do odparowania wody. Usmażone pieczarki odłożyć na talerz.
3. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać posiekany czosnek, a po minucie szpinak. Smażyć aż szpinak zwiędnie i straci swoją objętość. Na patelnię Dodać podsmażone pieczarki i ugotowany makaron. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać tartym serem.