Składniki:
				
			- 1/2 kg filetów z łososia
 - 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
 - 1 łyżka musztardy dijon RUSTICA
 - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego RUSTICA
 - 1 łyżka soku z cytryny
 - Plasterki cytryny
 - garść świeżego tymianku
 - sól RUSTICA
 - świeżo mielony pieprz RUSTICA
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Łososia umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze filety. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
 - W miseczce wymieszać razem musztardę, oliwę, czosnek, sok c cytryny, posiekany tymianek, sól i pieprz.
 - Powstałym sosem posmarować filety, a następnie przykryć plasterkami cytryny.
 - Piec w temperaturze 180 stopni około 8-12 minut, w zależności od preferencji.