Clafoutis z mrożonych owoców

  • 4
  • 60 minut
Składniki:
  • 1 szklanka mrożonych malin
  • 1 ½ szklanki mrożonych borówek DOUCEUR DU VERGER
  • 3 duże jajka POLSKA KURKA
  • 10 łyżek cukru
  • 1/8 łyżeczki soli
  • ½ szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • olej kokosowy NAT&VIE
  • cukier puder
  • listki mięty
Sposób przygotowania:
  1. Owoce rozmrozić na gęstym sicie. Wszystkie składniki ogrzać do temperatury pokojowej. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

2. Formę do pieczenia posmarować olejem kokosowym. Oprószyć delikatnie mąką.

3. Na dnie formy ułożyć owoce.

4. Wymieszać razem jajka, cukier, sól i mąkę. Dodać mleko i wymieszać.

5. Masę przelać na owoce.

6. Piec około 50 minut. Po tym czasie sprawdzić za pomocą patyczka czy deser jest upieczony. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.

7. Udekorować cukrem pudrem i listkami mięty.

Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek