- 4
- 60 minut
Składniki:
- 1 szklanka mrożonych malin
- 1 ½ szklanki mrożonych borówek DOUCEUR DU VERGER
- 3 duże jajka POLSKA KURKA
- 10 łyżek cukru
- 1/8 łyżeczki soli
- ½ szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- olej kokosowy NAT&VIE
- cukier puder
- listki mięty
Sposób przygotowania:
- Owoce rozmrozić na gęstym sicie. Wszystkie składniki ogrzać do temperatury pokojowej. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
2. Formę do pieczenia posmarować olejem kokosowym. Oprószyć delikatnie mąką.
3. Na dnie formy ułożyć owoce.
4. Wymieszać razem jajka, cukier, sól i mąkę. Dodać mleko i wymieszać.
5. Masę przelać na owoce.
6. Piec około 50 minut. Po tym czasie sprawdzić za pomocą patyczka czy deser jest upieczony. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
7. Udekorować cukrem pudrem i listkami mięty.