Składniki:
				
			- 260 g mąki TABLIER BLANC
 - 150 g płatków owsianych
 - 100 g cukru
 - 50 g cukru trzcinowego TEVA
 - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
 - 1/2 łyżeczki soli RUSTICA
 - 250 g masła WM
 - Dżem borówkowy DOUCEUR DU VERGER
 - Dżem truskawkowy DOUCEUR DU VERGER
 - Dodatkowo olej rzepakowy, lub kokosowy, do wysmarowania blachy
 
					Sposób przygotowania:
				
				Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
 - Formę na muffinki wysmarować cienką warstwą oleju i odstawić.
 - Wszystkie składniki oprócz dżemów przełożyć do misy blendera i wymieszać, aż powstanie kulka ciasta. (Ciasto można również wyrobić ręcznie: posiekać masło z suchymi składnikami, a następnie szybko, ale krótko wyrobić).
 - Do formy na muffiny nakładać porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego, do każdego wgłębienia. Następnie delikatnie ugnieść.
 - Na środek nałożyć po łyżce dżemu. Można zrobić połowę ciastek z dżemem borówkowym, a drugą połowę z dżemem truskawkowym.
 - Krusząc ciasto w dłoniach, posypać delikatnie ciastem wokół dżemu.
 - Wstawić do piekarnika i piec około 15-20 minut, aż dżem zacznie bulgotać, a ciastka nabiorą złotego koloru.
 - Po tym czasie wyjąć blachę i odstawić na kilka minut. (Od razu po wyjęciu z pieca, ciastka będę miękkie.
 - Nożem obrysować ciastka po okręgu, delikatnie podważyć i wyjąć.
 - Odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia.
 
Z przepisu powinno wyjść około 24 ciastek, dlatego trzeba je upiec w dwóch turach.