Składniki

  • 2 ciasta francuskie bezglutenowe CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • 1/3 szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC
  • 3 łyżki masła LES CROISES
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego TEVA
  • 1 łyżka cynamonu RUSTICA
  • 1/4 łyżeczki soli RUSTICA
  Składniki na polewę:
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżka mleka

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
  2. Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni. Przestudzić i posiekać.
  3. Ciasto francuskie rozwinąć. Cukier trzcinowy wymieszać z cynamonem i solą. Ciasto posmarować roztopionym masłem i posypać mieszanką cukru i cynamonu.  Zwinąć w rulon, zwijając od dłuższego boku. Rulon pokroić na plasterki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy między ciastkami. Postąpić tak samo z drugim arkuszem ciasta francuskiego.  Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Wyjąć z piekarnika i przestudzić. Przygotować lukier: Cukier puder wymieszać z mlekiem do uzyskania gładkiego lukru. Ciastka cynamonowe polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami pekan.