Składniki

  • 1 opakowanie bezglutenowej pizzy CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • hummus PIC'EXPRESS
  • 100 g sera feta LES CROISES
  • 1/4 szklanki pesto domowego lub gotowego TURINI
  • 2 garści suszonych pomidorów RUSTICA
  • 1 garść orzeszków piniowych TABLIER BLANC
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g szpinaku
  • oliwa z oliwek RUSTICA
  • płatki chilli

Sposób przygotowania

  • Ciasto uformować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Za pomocą widelca zrobić dziurki na całości ciasta oprócz brzegów.
  • Piec w temperaturze 220 stopni przez 8-10 minut.
  • Upieczone ciasto ostudzić.
  • Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki. Dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem i smażyć dopóki szpinak nie zwiędnie i nie straci objętości.
  • Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni.
  • Ostudzone ciasto posmarować hummusem, polać pesto, nałożyć szpinak, kawałki pomidorów świeżych i suszonych, pokruszoną fetę, orzeszki piniowe, posypać płatkami chilli.