Składniki

  • oliwa z oliwek RUSTICA
  • 1 duża cebula
  • 2 kawałki selera naciowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego TURINI
  • 3 puszki pomidorów NOTRE JARDIN
  • 3 puszki fasoli białej NOTRE JARDIN
  • 1-2 łyżki cukru trzcinowego TEVA
  • 1 kostka bulionowa WM
  • sól RUSTICA
  • pieprz RUSTICA
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

  1. W dużym garnku rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Cebulę i seler pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. Cebulę i seler podsmażyć na średnim ogniu, przez około 10 minut.
  2. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
  3. Z kostek bulionowych przygotować bulion.
  4. Dodać do garnka, razem z pozostałymi składnikami.
  5. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.
  6. Porcje zupy podawać z posiekaną natką pietruszki.