Składniki:
				
			- 2 jajka POLSKA KURKA
 - 100 g papryki marynowanej RUSTICA
 - 10 g oliwy z oliwek RUSTICA
 - 35 g mąki ziemniaczanej
 - 20 g mąki pszennej
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia TABLIER BLANC
 - 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej RUSTICA
 - 1/2 łyżeczki soli RUSTICA
 - 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu RUSTICA
 - 200 g sera koziego LES CROISES
 - 100 g serka kremowego LES CROISES
 - 40 g orzechów włoskich TABLIER BLANC
 - 3 garści rukoli
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik rozgrzać do 170O C.
 - Brzegi i dno formy ok. 30x24x6 cm wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka i odstawić.
 - Do blendera przełożyć żółtka, dodać paprykę i oliwę, zmiksować. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia, mieloną paprykę, sól i pieprz, wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
 - Ciasto paprykowa przełożyć do przygotowanej blachy i rozprowadzić równomiernie. Piec 15 minut, po czym wyjąć z blachy i odstawić do ostygnięcia. Następnie delikatnie usunąć papier i przełożyć ciasto na dużą deskę.
 - Do blendera przełożyć sery i zmiksować na gładką masę. Na ciasto wyłożyć ser, rozsmarować. Posypać orzechami i rukolą, delikatnie zwinąć i wstawić do lodówki na min. 4 godziny. Pokroić w plastry i serwować.