Składniki

  • 1 opakowanie ravioli z wołowiną TURINI
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine BIO VILLAGE
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietanki 36%
  • 1 opakowanie szynki włoskiej 100 g SAINT-AZAY
  • 40 g Grana Padano 28% tł. tartego LES CROISES
  • 100 g oliwek zielonych bez pestek TURINI
  • 3 łyżki świeżej pietruszki

Sposób przygotowania

  1. Czosnek drobno posiekać.
  2. Szynkę pokroić w cienkie plasterki.
  3. Oliwki odcedzić z zalewy (ewentualnie pozbyć się pestek).
  4. Pietruszkę umyć i posiekać. Ravioli ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  5. W tym czasie, rozgrzać na patelni oliwę z oliwek, wrzucić szynkę, smażyć 3 minuty, aż będzie chrupiąca.
  6. Dodać czosnek, smażyć ok. 30 sekund, dolać śmietankę, wrzucić oliwki, smażyć jeszcze chwilę.
  7. Ravioli odcedzić, wymieszać z zawartością patelni.
  8. Ułożyć na talerzach, posypać pietruszką i serem grana padano.