Składniki:
				
			- 1 cały kurczak
 - 50 g kaszy jęczmiennej
 - 300 g pieczarek
 - 1 cebula
 - 1 łyżka sosu sojowego TABLES DU MONDE
 - 1 jajko POLSKA KURKA
 - pęczek natki pietruszki
 - przyprawa złocista do kurczaka
 - papryka słodka RUSTICA
 - papryka ostra
 - majeranek
 - zioła prowansalskie
 - sól
 - pieprz
 - 1 szklanka jasnego piwa FLIK
 - ziemniaki
 - oliwa z oliwek RUSTICA
 - czerwona cebula
 - pomidory koktajlowe
 - plasterki cytryny
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Kurczaka umyć, osuszyć a następnie natrzeć dokładnie przyprawami: przyprawą do kurczaka, papryką słodką, papryką ostrą, majerankiem, solą.
 - Kaszę jęczmienną ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki.
 - Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek, podsmażyć cebulę przez kilka minut a następnie dodać pieczarki. Smażyć do zarumienienia i odparowania płynu. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowaną kaszę jęczmienną, posiekaną natkę pietruszki, sos sojowy, jajko i dokładnie wymieszać.
 - Kurczaka nafaszerować. Zamknąć kurczaka za pomocą wykałaczek. Nóżki skrzyżować i związać. Odstawić kurczaka na dwie godziny.
 - Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ziemniaki dokładnie wyszorować i ponacinać. Za pomocą pędzelka wysmarować dokładnie ziemniaki oliwą w rozcięciach. Przyprawić solą i ziołami prowansalskimi.
 - Kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym piersiami do góry. Dookoła kurczaka ułożyć ziemniaki, oraz kawałki cebuli. Przykryć folią aluminiową. Piec godzinę w temperaturze 200 stopni. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni, podlać piwem i piec kolejne 30 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć folię, kurczaka podlać sosem piwnym, dołożyć pomidorki koktajlowe, plasterki cytryny i piec kolejne 30 minut bez przykrycia.