- 4
 - 35 minut
 
				Składniki:
				
			- 1 kg młodych ziemniaków
 - 60 g pistacji
 - 1 ząbek czosnku
 - 70 g sera Grana Padano LES CROISES
 - 100 g świeżej rukoli
 - 100 g natki pietruszki
 - 200 ml oliwy z oliwek RUSTICA
 - 1 łyżeczka octu jabłkowego RUSTICA
 - sól RUSTICA
 - pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
 - Ziemniaki wyszorować. Gotować przez 5 minut a następnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Piec 15-20 minut do zarumienienia
 - Przygotować pesto: pistacje, czosnek, ser, rukolę, natkę pietruszki i ocet umieścić w blenderze. Zblendować na gładkie pesto, dolewając oliwę podczas blendowania. Przyprawić solą i pieprzem.
 - Upieczone ziemniaki wymieszać z zielonym pesto. Udekorować dodatkowa porcją pistacji i rukoli.