Składniki:
- 200 g łososia
- 200 g dorsza PECHE OCEAN
- 100 g krewetek PECHE OCEAN
- 1 łyżka masła LES CROISES
- 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 1 por
- ok 500 ml bulionu rybnego
- 300 ml mleka
- 100 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki mąki BIO VILLAGE
- sok i skórka z 1 cytryny
- płatki chilli
- sól RUSTICA
- pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
- Marchewki obrać, pokroić na plasterki. Białą część pora i czosnek pokroić na plasterki. W garnku rozgrzać masło razem z oliwą. Wrzucić pokrojone warzywa i chwilę smażyć, co jakiś czas mieszając.
- Dodać bulion, mleko oraz śmietankę. Mąkę rozprowadzić w odrobinie wody i dodać do garnka.
- Do garnka dodać pokrojone kawałki ryb, bez skóry i ości, oraz obrane i oczyszczone krewetki. Gotować na bardzo małym ogniu, przez kilka minut, żeby ryby oraz krewetki się ugotowały.
- Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Zupę przelać do misek. Udekorować skórką cytryny i świeżym koperkiem.