Łosoś w sosie z musztardy dijon

Składniki:
  • 1/2 kg filetów z łososia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 łyżka musztardy dijon RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego RUSTICA
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Plasterki cytryny
  • garść świeżego tymianku
  • sól RUSTICA
  • świeżo mielony pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Łososia umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze filety. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. W miseczce wymieszać razem musztardę, oliwę, czosnek, sok c cytryny, posiekany tymianek, sól i pieprz.
  3. Powstałym sosem posmarować filety, a następnie przykryć plasterkami cytryny.
  4. Piec w temperaturze 180 stopni około 8-12 minut, w zależności od preferencji.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek