Składniki:
- oliwa z oliwek RUSTICA
- 1 duża cebula
- 2 kawałki selera naciowego
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego TURINI
- 3 puszki pomidorów NOTRE JARDIN
- 3 puszki fasoli białej NOTRE JARDIN
- 1-2 łyżki cukru trzcinowego TEVA
- 1 kostka bulionowa WM
- sól RUSTICA
- pieprz RUSTICA
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
- W dużym garnku rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Cebulę i seler pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. Cebulę i seler podsmażyć na średnim ogniu, przez około 10 minut.
- Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
- Z kostek bulionowych przygotować bulion.
- Dodać do garnka, razem z pozostałymi składnikami.
- Gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.
- Porcje zupy podawać z posiekaną natką pietruszki.