- Polędwiczkę obkroić z białej otoczki i włókien, pokroić w poprzek plastry około 1,5 cm. Roztłuc tłuczkiem na cienkie filety. Oprószyć odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem.
- Wymieszać wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem camemberta.
- Przygotować sałatkę mieszając w salaterce roszponkę, mandarynkę i pokrojone winogrona. Skropić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Na każdym filecie położyć po 2 śliwki z nadzienia oraz kawałek sera camembert, zwinąć w roladkę, a następnie owinąć w plasterek szynki.
- Przygotować sos: wszystkie składniki umieścić w szerokim garnku i zagotować. Gotować do czasu aż sos zgęstnieje.
- Roladki wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temperaturze 200 st. C.