- 6
- 15 minut
Składniki:
- 150 g suszonej żurawiny Tablier Blanc
- 500 g filetów śledziowych w oleju Ronde des Mers
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- 6 goździków
- pieprz mielony
- 1 cebula
- ½ szklanki oleju rzepakowego Rustica
- 3 łyżki octu jabłkowego Rustica
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pokrojoną cebulę umieścić na sitku i przelać wrzątkiem.
- Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Zalewę zachować.
- Zalewę wymieszać z olejem oraz octem jabłkowym, odstawić.
- W misce przekładać na przemian śledzie z cebulą, żurawiną oraz przyprawami. Zalać zalewą i odstawić na cały dzień do połączenia się smaków.