Kropelki z gorzkiej lub mlecznej czekolady są idealne do wypieków, szybko się rozpuszczają i doskonale nadają się do dekoracji ciast i ciasteczek.
Grudki w babeczkach lub muffinach
Robiąc babeczki lub muffiny, nie musisz martwić się, jeżeli w cieście występują nieduże grudki. Sprawią one, że końcowy efekt będzie jeszcze lepszy!
Sery pleśniowe – czy warto je spożywać?
Sery pleśniowe są bogatym źródłem wapnia i fosforu – mikroelementów, które pozytywnie wpływają na kości i zęby, układ mięśniowy oraz serce.
Jakie właściwości mają suszone pomidory?
Dzięki temu, że suszone pomidory podawane są z oliwą poziom wchłaniania zawartych w nich witamin rozpuszczalnych w tłuszczach znacznie się podnosi. Jedz na zdrowie!
Schab – jak przygotować?
Schab wieprzowy to bardzo delikatne mięso. Unikaj zbyt wysokich temperatur i długotrwałej obróbki – łatwo go przesuszyć.
Jak przygotować śledzie?
Szykując danie ze śledzi, nie zapomnij wymoczyć ich w zimnej wodzie lub mleku . W zależności od tego jak słone są śledzie rób to od 1 do 4 godzin. Śledzie moczone w mleku są delikatniejsze.