Tort z owocami

  • 25 biszkoptów podłużnych P’TIT DELI
  • 400 g malin lub innych owoców jagodowych
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 1/3 szklanki wody
  • 250 ml śmietanki 36%
  • 650 gramów serka waniliowego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • garść świeżej mięty do dekoracji
  1. Garść malin odłóż i zostaw do dekoracji.
  2. Zacznij od przygotowania formy. W tortownicy na środku, na dole ułóż obok siebie 3-4 biszkopty. Następnie ułóż kolejne pionowo wokół brzegu tortownicy, tak by utworzyły rodzaj korony. By ułatwić sobie zadanie, możesz wcześniej wyłożyć tortownicę folią aluminiową.
  3. Żelatynę umieść w garnuszku wraz z wodą, wymieszaj i podgrzej, tak by całkowicie się rozpuściła.
  4. Do śmietany dodaj cukier wanilinowy i ubij ją na sztywno. Następnie do masy dodaj serek homogenizowany i delikatnie wymieszaj aż się połączą.
  5. Podziel krem na trzy równe części. Pierwszą część przełóż równomiernie na dno tortownicy, na umieszczone tam biszkopty.
  6. Na warstwę kremu wyłóż połowę malin i delikatnie dociśnij, by zagłębiły się w masę. Następnie przykryj maliny drugą częścią kremu, a na nią wysyp drugą połowę owoców i powtórnie dociśnij.
  7. Ostatnią warstwą masy przykryj maliny. Wierzch wyrównaj łyżką.
  8. Tort wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
  9. Po wyjęciu z lodówki udekoruj tort odłożonymi malinami i miętą.

Smacznego!