Zacznij od przygotowania formy. W tortownicy na środku, na dole ułóż obok siebie 3-4 biszkopty. Następnie ułóż kolejne pionowo wokół brzegu tortownicy, tak by utworzyły rodzaj korony. By ułatwić sobie zadanie, możesz wcześniej wyłożyć tortownicę folią aluminiową.
Żelatynę umieść w garnuszku wraz z wodą, wymieszaj i podgrzej, tak by całkowicie się rozpuściła.
Do śmietany dodaj cukier wanilinowy i ubij ją na sztywno. Następnie do masy dodaj serek homogenizowany i delikatnie wymieszaj aż się połączą.
Podziel krem na trzy równe części. Pierwszą część przełóż równomiernie na dno tortownicy, na umieszczone tam biszkopty.
Na warstwę kremu wyłóż połowę malin i delikatnie dociśnij, by zagłębiły się w masę. Następnie przykryj maliny drugą częścią kremu, a na nią wysyp drugą połowę owoców i powtórnie dociśnij.
Ostatnią warstwą masy przykryj maliny. Wierzch wyrównaj łyżką.
Tort wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Po wyjęciu z lodówki udekoruj tort odłożonymi malinami i miętą.