Deser malinowy

  • 450 g serka mascarpone LES CROISES
  • 500 g malin (lub innych ulubionych owoców – mogą być mrożone)
  • ½ szklanki cukru trzcinowego TEVA
  • 4 żółtka
  • 10 okrągłych biszkoptów P’TIT DELI
  • Kakao do dekoracji
  1. Jajka sparz i oddziel żółtka od białek.
  2. Żółtka zmiksuj z cukrem na gładką masę.
  3. Nie przerywając miksowania, dodawaj stopniowo serek, a kiedy skończysz, masę odstaw na godzinę do lodówki. Sprawi to, że krem stanie się gęstszy.
  4. W międzyczasie pokrusz biszkopty na mniejsze kawałki.
  5. Układaj w szklankach naprzemiennie kawałki biszkoptów, owoce, 1-2 łyżek masy z mascarpone aż wypełnisz naczynie.
  6. Na samej górze ułóż maliny i posyp je kakao.

Smacznego!